Országos értekezlet 2024

Az Országos Értekezlet idei helyszíne Pécs, a Mecsek Füszért Zrt. központi irodaháza volt. Tájékoztatást tartott Nagy Lajosné Vezérigazgató Asszony a cég történetéről és a jelenlegi kereskedelmi életről.

Az Országos Értekezleten 24 fő küldött vett részt, ahol a 2023. évi üzleti évről szóló beszámolót, a gazdálkodásról szóló számviteli törvény szerinti beszámolót, és a 2024. évi üzleti tervet tárgyalták meg, majd fogadták el.

A 2019-ben újjá alakult országos szakszervezet testületi tagjainak az öt éves mandátuma lejárt, ezért választást kellett tartani. Az Országos Értekezlet titkos szavazással megválasztotta a Hazai Kereskedelemben Dolgozók Szakszervezete testületi tagjait 2024. július 01. napjától kezdődően 2029. június 30. napjáig, az alábbiak szerint:

Elnök: Kovácsné Nagy Judit

Alelnökök: Antal Zsuzsanna és Pásztorné Pila Erika

Elnökségi tagok: Boriné Kocsis Brigitta, Brandné Müller Krisztina és Nagy Bertalan,

Ellenőrző bizottság elnöke: Füzesi György,

Ellenőrző bizottság tagjai: Horváthné Csenge Mónika és Kalicz Dóra.

Az Országos Értekezlet elfogadta a Hazai Kereskedelemben Dolgozók Szakszervezet székhelyének 2024. július 01. napjától kezdődően az 5000 Szolnok, Szapáry utca 25-27. szám alatti címet.

Az értekezlet végén kötetlen megbeszélés zajlott, ahol szó esett a kedvezményes jegyvásárlásról, üdülési támogatásról, segélyezésről, az alapszervezetek pénzügyi gyakorlatáról.

A három napos program során lehetősége volt a jelenlévőknek egymás megismerésére, a különböző alapszervezetek vezetői közötti eszmecserére. A csapat összekovácsolása jegyében szervezett programok során meglátogattuk a Zsolnay negyedet, a Pécsi Nemzeti Színházat és csapatépítő játékon vettünk részt.

Az értekezlet képekben

Co-op Staros kirándulás

Antal Zsuzsanna alelnök a Co-op Star Szakszervezeti Alapszervezetünk SZB titkára számolt be arról, milyen élményeket éltek át az idei kirándulásukon.

A Co-op Star dolgozói először Szerencsre, majd Tokajba látogattak el.

A Szerencsi  Bonbon csokoládé gyár meglátogatása során, számos interaktív programban vettek részt.

Majd egy intenzív város nézés következett Tokaj utcáin, az utolsó programként a Bodrogon töltötte a csoport a délutánt, egy hangulatos hajókázás keretein belül.

Unió Coopos kirándulás

Nagy Bertalan az Unió Coop Szakszervezeti Alapszervezetünk SZB titkára számolt be arról, milyen hangulatos kiránduláson vettek részt júniusban.

Az Unió Coop dolgozói Tállya községébe látogattak el, ahol remek szabadtéri programokon vettek részt.

A jó hangulatot képes összefoglalónk is szemlélteti.

Régiós látogatások

Újabb látogatás zajlott a Hazai Kereskedelemben Dolgozók Szakszervezete tagjainak körében, 2023. augusztus 11-12 között.

Ezúttal Kovácsné Nagy Judit elnök és Antal Zsuzsanna alelnök Füzesi György ellenőrző bizottsági taggal kiegészülve a  miskolci UNIÓ COOP Szakszervezeti Alapszervezetnél tettek látogatást.

A látogatás célja, ismét a tagokkal történő beszélgetés, és tájékoztatásuk volt, hiszen ez a látogatás is a Jó munkahelyi légkör fontossága program keretein belül jött létre.

A találkozó során a dolgozók mellett a cég vezetőivel és Nagy Bertalan SzB titkárral is sikerült kötetlen beszélgetést folytatnia a delegációnak.

A látogatások sora nem ért véget a miskolci kitérővel, a projekt következő állomása 2023. augusztus 22-23 között Pécs volt, ahol a Mecsek Füszért látta vendégül delegációnkat.

A legnagyobb létszámmal rendelkező alapszervezet tagjai részletes tájékoztatást kaphattak a projekt lényegéről,és a szakszervezet munkásságáról.

Természetesen a cég vezetőivel és Brandné Müller Krisztina SzB titkárral is jó hangulatú, könnyed beszélgetés zajlott.

Pécs után a Békés megyei régió következett, itt négy napon keresztül járták a boltokat látogatás céljából Kovácsné Nagy Judit elnök és Antal Zsuzsanna alelnök. 2023 augusztus 30- és szeptember 2 között 17 üzlet, több mint 100 munkavállalóját sikerült tájékoztatni a szakszervezet munkásságáról,és a munkahelyi jó légkör fontosságáról.

A projekt ismét sikeresen zárult, nem csak alkalmazottaink tájékoztatását eredményezte,hanem új szakszervezeti tagok belépését is.

A látogatás képekben

Látogatás a székesfehérvári régióban

A Hazai Kereskedelemben Dolgozók Szakszervezete a Kereskedelmi Ágazat Párbeszéd Bizottság tagjaként 617.330 Ft összeget kap,melyet a Jó munkahelyi légkör fontossága rendezvénysorozatra fordítunk.

Ennek keretén belül 2023.július 13-15 között a Székesfehérvári régió üzleteit látogatta meg Kovácsné Nagy Judit elnök és Antal Zsuzsanna alelnök.

A program kapcsán 82 dolgozót sikerült tájékoztatni a szakszervezet munkájáról, többek között a segítségnyújtási és a kedvezményes jegy lehetőségekről is.

A jó munkahelyi légkör alapja a bolti csapatépítés, ennek népszerűsítésére szolgáltak a kötetlen,jó hangulatú beszélgetések.

A személyes kapcsolattartás és tájékoztatás eredményeként tucatnyi új szakszervezeti taggal bővült szervezetünk a székesfehérvári régióból.

A látogatás eredményes volt, hamarosan több másik régiónkba is ellátogatunk!

A látogatás képekben

Kereskedelmi Ágazat Párbeszéd Bizottság

A Hazai Kereskedelemben Dolgozók Szakszervezete 2023. február 13. napján kérelmet nyújtott be az Ágazati Részvételt Megalapító Bizottsághoz, melyben a Kereskedelmi Párbeszéd Bizottság munkavállalói oldalához kívánt csatlakozni.

 A kérelem benyújtását követően 2023. május 8. napján tartott testületi ülés határozatban megállapította, hogy a szakszervezetünk a Kereskedelmi Ágazat Párbeszéd Bizottságban való részvétel feltételeinek megfelel.

Ez alapján szervezetünk 2023. május 10. napjával a Kereskedelmi Ágazat Párbeszéd Bizottság tagjává vált.

Országos értekezlet

A Hazai Kereskedelemben Dolgozók Szakszervezete idén 2023.április 26-án tartotta országos értekezletét.

Melynek helyszínét a szervezethez tartozó Univer Product Zrt. új üzemének tárgyalóterme adta.

Az értekezletet megelőzően az alapszervezetek küldöttei gyárlátogatás keretein belül tekinthették meg,az Univer termékeinek készítési folyamatait.

Több siker termékkel találkozhattak,és kóstolhatták meg azokat mint például az Erős Pista vagy az Édes Anna.

Az ülésen elhangzott az elnökség 2022. évi beszámolója, illetve az ellenőrző bizottság jelentése is.

A 2023. évi üzleti tervet valamint az alapszabály módosítást egyhangúan  fogadták el az értekezleten részt vevők.

Utóbbi kimondja,hogy törlésre került a régiós szervezet megnevezése,melynek oka,hogy egyes területeinken több vagy épp egy alapszervezetünk sem található.

A konferenciát követően a résztvevők megtekintették Kecskemét város nevezetességeit,majd két napos csapatépítő program vette kezdetét.

Színes programokkal,finomságokkal és jó hangulatban telt a találkozó, melynek a Varga Tanya adott helyszínt.

Az Országos értekezlet képekben

Üdvözlünk szakszervezetünk internetes oldalán!

Kedves Olvasó!

Üdvözlünk a Hazai Kereskedelemben Dolgozók Szakszervezetének honlapján! Ha már tag vagy, találsz néhány hasznos információt, és azt is, hogy saját munkahelyeden kihez fordulhatsz további segítségért. Ha még nem vagy szakszervezetünk tagja, és a kiskereskedelemben dolgozol, tekintsd át oldalunkat, tájékozódj, keresd meg a Hozzád legközelebb álló kapcsolatot, és keresd bizalommal az alapszervezetek SZB titkárait.